Telefonische coaching

Het programma is ontwikkeld door medici en bestaat uit drie fasen: BEGINNEN, STOPPEN en VOLHOUDEN.

Beginnen

Nadat u hier de vragenlijst heeft ingevuld maakt u een afspraak bij uw huisarts, die  bepaalt dan samen met u of en welke nicotinevervangers of medicatie er voorgeschreven wordt. Daarnaast krijgt u uitleg over het programma van KSYOS StopRoken. Het is niet in alle gevallen noodzakelijk om een afspraak bij uw huisarts te maken.

In het eerste gesprek met de StopCoach wordt u voorbereid op uw stoppoging om voorgoed van het roken af te komen. Er wordt een voor- en nadelenbalans opgesteld en u bepaalt samen de stopdatum.

Stoppen

I saw your mail, and thought I'd call...Begeleiding
Na het kennismakingsgesprek heeft u nog 5 gesprekken verspreid over 3 maanden. De coaching is gericht op gedragsverandering waarbij gebruik gemaakt wordt van motiverende gespreksvoering, zelfcontroletraining en terugvalpreventie. In deze gesprekken wordt onder andere besproken hoe met spannende situaties om te gaan, hoe uw familie en vrienden te betrekken of hoe gewichtstoename te voorkomen. De precieze inhoud van de gesprekken hangt af van uw behoeftes. Andere onderwerpen kunnen zijn: omgaan met stress, verveling & somberheid; ontwenningsverschijnselen; valkuilen en voorkomen van een terugval.

Hulpmiddelen
De meeste deelnemers aan het programma zullen nicotinevervangers of medicatie gebruiken bij de stoppoging. De effectiviteit van dergelijke middelen neemt dankzij de coaching fors toe. Gedurende de coaching zal de dosering afgebouwd worden.

Volhouden

Interactieve website
Gedurende en na de coaching heeft u toegang tot online ondersteuning. Op de besloten website vindt u het forum waar u in contact kunt komen met andere deelnemers aan het programma. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een blog bij te houden en vindt u er tips, tricks en algemene informatie.

Ondersteuning door uw huisarts
U kunt tussentijds altijd een beroep doen op uw huisarts.

Evaluatie
Dit formulier is een instrument om een vinger aan de pols te houden. Het gaat, zoals gezegd, vooral om volhouden.

BEGIN NU