Klik hier om u aan te melden voor TeleCardiologie

Waarom TeleCardiologie?

Uit landelijk onderzoek blijkt dat KSYOS TeleCardiologie onnodige verwijzingen naar de tweedelijn voorkomt. Huisartsen geven aan (zeer) geholpen te zijn met het advies van de cardioloog en veel te leren van het TeleCardiologie Consult. TeleCardiologie versterkt de keten en verbetert de communicatie met de cardioloog, terwijl u de behandeling in eigen beheer houdt.

 • Snelle diagnose voor de patiënt (gemiddeld binnen 5 uur)
 • Bij 58% van de patiënten, waarbij de huisarts een TeleCardiologie Consult inzette, werd een verwijzing voorkomen
 • Kwaliteitswaarborging ECG’s door regionale cardioloog
 • Betere kwaliteit dan de fax
 • Toename deskundigheid en werkplezier huisarts & cardioloog
 • Hulp bij triage, bepalen van de urgentie van de zorgvraag van de patiënt

 

KSYOS TeleCardiologie

Met KSYOS TeleCardiologie kunt u laagdrempelig regionale cardiologen op afstand consulteren. Via een beveiligde internetverbinding worden rust ECG’s of holters, anamnese en aanvullende informatie uitgewisseld. U ontvangt van KSYOS:

 • Digitale ECG apparatuur te huur
 • Holter apparatuur te huur
 • Geaccrediteerde nascholing TeleCardiologie
  • Koppeling met alle HISsen, Prescriptor, OZIS
  • Medische aansprakelijkheidsverzekering voor TeleConsultatie

U kunt zich hier aanmelden.

 

Vergoeding, M&I verrichting 13005 bij zorgverzekeraar

M&I verrichting, 13005, ECG-diagnostiek (ECG maken, interpreteren en bespreken met patiënt) 

Huisartsen kunnen een M&I tarief declareren bij de zorgverzekeraar van de patiënt indien zij het afnemen, interpreteren en het bespreken met de patiënt van een rust ECG, volledig in eigen beheer uitvoeren. 

Dit tarief is inclusief de kosten van de aanschaf of lease/huur van de apparatuur. Daarbij moet voldaan worden aan de onderstaande voorwaarden:

 • Adequate ECG-apparatuur en scholing in interpretatie
 • Duidelijke afspraken met de cardioloog (bijvoorbeeld via KSYOS)
 • Verrichting is inclusief verbruiksmateriaal en consult
 • Maximaal 3 of 4 keer per verzekerde per kalenderjaar (verschilt per zorgverzekeraar)
 • Deze verrichting kan niet in rekening worden gebracht indien de prestatie als onderdeel van een andere prestatie wordt vergoed. (Voorbeeld: een integraal gefinancierde keten VRM, waarin de kosten van een ECG in het tarief zijn opgenomen)
 • Mag niet tegelijkertijd met de prestatie 12700 ‘het maken van een ECG’ in rekening worden gebracht 

N.B. De M&I verrichting 13005 kan uitsluitend gedeclareerd worden indien de huisarts het ECG zelf beoordeeld. Indien de huisarts, zonder eigen beoordeling, het ECG ter beoordeling aan de cardioloog van KSYOS doorstuurt kan de huisarts geen M&I verrichting 13005 in rekening brengen. Wel kan een reguliere prestatie naar rato van tijd in rekening gebracht worden: consult of consult > 20 minuten.

De vergoedingen voor M&I verrichting 13005 zijn in 2017:

Preferente zorgverzekeraar

M&I tarief

Achmea

€ 45,18

CZ

€ 46,34

Menzis

€ 42,00

VGZ

€ 45,32

Z&Z / Multizorg

€ 52,56

Overig

Variabel

Digitale ECG apparatuur te huur

Werkt u al met TeleCardiologie of wilt u starten met TeleCardiologie? Via KSYOS krijgt u digitale ECG apparatuur incl. software te huur. Indien u twijfelt over de beoordeling van ECG’s, kunt u deze digitaal via de beveiligde verbinding van KSYOS ter advies en consultatie aan een cardioloog voorleggen.

De apparatuur wordt bij u geïnstalleerd, inclusief uitleg en helpdesk-service. KSYOS bezoekt u voor de geaccrediteerde nascholing ‘TeleCardiologie in de praktijk’. Naast de huuroptie is het ook mogelijk de apparatuur met korting aan te schaffen. Klik hier voor meer informatie over de apparatuur.

KSYOS biedt ook andere apparatuur te huur aan:

TeleCardiologie holter
TeleDermatologie iPhone, digitale dermatoscoop, digitale camera
TelePulmonologie spirometer

 

NIEUW binnen TeleCardiologie: TeleHolter

KSYOS  TeleHolter biedt u een kant en klare oplossing voor het registreren en beoordelen van Holter ECG’s in uw eigen praktijk. Afhankelijk van de klinische context kan het hartritme van uw patiënt 24, 48 of 72 uur (Holter) tot zelfs 7 dagen of 14 dagen (Event) continu geregistreerd worden. In tegenstelling tot de conventionele event diagnostiek is het voordeel van continue registratie dat asymptomatische klinisch relevante ritmestoornissen wel geregistreerd worden (bijvoorbeeld paroxismaal atriumfibrilleren).

KSYOS TeleHolter biedt u:

 • Laagdrempelige toegang tot specialistische diagnostiek en advies
 • Indien gewenst kunt u d.m.v. een TeleConsult overleggen met uw regionale cardioloog
 • Rapportage binnen 48 uur beschikbaar in KSYOS TeleCardiologie

Gebruik maken van KSYOS TeleHolter is kosteloos (incl. verbruiksmateriaal). U declareert afhankelijk van de afspraken met uw preferente zorgverzekeraar een M&I voor hartritmestoornissen (13011).

NIEUW binnen TeleCardiologie: het inspannings-ECG

KSYOS TeleMedisch Centrum biedt vanaf heden het inspannings-ECG aan o.a. in samenwerking met de cardiologen van Ziekenhuis Amstelland (ZA) en Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland (MDCA). U kunt als huisarts via KSYOS een aanvraag voor een inspannings-ECG versturen naar MDCA. MDCA voert het inspannings-ECG uit op de poli cardiologie van ZA op afspraak. Het resultaat wordt digitaal ter beoordeling voorgelegd aan de cardiologen van ZA. U ontvangt de uitslag automatisch in het KSYOS portaal en in uw HIS. Indien gewenst kunt u de patiënt middels KSYOS TeleVerwijzen digitaal verwijzen naar de poli cardiologie van ZA.

Meer informatie?

Meld u hier aan voor KSYOS TeleCardiologie, KSYOS TeleHolter of het inspannings-ECG of neem via 020 – 600 00 60 of info@KSYOS.org contact op met KSYOS. KSYOS komt bij u in de praktijk langs voor de installatie en uitleg.