Klik hier om u aan te melden voor TeleGGZ

GGZ Computer 4Wat is TeleGGZ?

eHealth en Consultatie in de huisartsenpraktijk

KSYOS TeleGGZ ondersteunt huisarts en POH-GGZ in de begeleiding en behandeling van patiënten met psychische klachten in de eerstelijn. TeleGGZ is geïntegreerd met elk HIS, bestaat uit vier modules en is flexibel inzetbaar:

TeleIndicatie

Online indicatietool, met o.a. 4DKL en gewaarwordingenlijst. De huisarts of POH-GGZ kan zijn/haar klinische beeld toevoegen. De uitslag, inclusief indicatie advies wordt via Edifact teruggekoppeld in het HIS.

TeleBegeleiding

Met de eHealth module (Therapieland) kunt u diverse programma’s inzetten als onderdeel van uw behandeling. De patiënt kan, naast de fysieke consulten in de praktijk, thuis (online) bewezen effectieve ondersteuningsprogramma’s volgen en aan het herstel werken. De huisarts/POH GGZ kan op afstand de voortgang monitoren en begeleiding bieden via (declarabele) e-consulten. Diverse programma’s als o.a. depressie, burn-out, slaapproblematiek en mindfulness.

TeleConsultatie

U kunt (lokale) GZ-psychologen, psychiaters e.a. op afstand consulteren om specialistisch advies in te winnen over diagnostiek/behandeling/verwijzing. Dit kan in twee vormen: TeleConsultatie en Telefonische Consultatie. Uitslagen worden automatisch via KSYOS gerapporteerd in het HIS. KSYOS verzorgt de inrichting, contractering en uitbetaling van de GGZ professionals.

TeleVerwijzing

De mogelijkheid om digitaal te verwijzen vanuit het HIS naar de Basis- of Specialistische GGZ.

 eh logos 1

Financiering

Zorgverzekeraars stellen extra POH-GGZ uren beschikbaar om eHealth en Consultatie binnen de GGZ in de huisartsenzorg te stimuleren. U kunt als huisarts deze module bij uw preferente zorgverzekeraar aanvragen via een ‘wijzigingsaanvraag POH GGZ’. Met KSYOS TeleGGZ voldoet u in één keer aan alle eisen die zorgverzekeraars stellen aan de inzet van triage, eHealth en consultatie.

Voordelen TeleGGZ?

In KSYOS TeleGGZ werken huisarts, POH-GGZ en lokale GGZ-professionals samen met de patiënt aan herstel van lichte psychische klachten. De behandeling vindt plaats in de huisartsenpraktijk en is een combinatie van fysieke consulten, online begeleiding (o.a. psycho-educatie, oefeningen, e-consulten) en consultatie op afstand.

  • Direct starten vanuit elk HIS
  • Uitslagen via Edifact retour in het HIS
  • Financieel aantrekkelijk voor de huisartsenpraktijk.
  • Geen kosten voor de patiënt
  • Samenwerking met lokale GGZ partners
  • Twee geaccrediteerde trainingen op de huisartsenpraktijk

Heeft u nog geen POH?

KSYOS kan een POH-GGZ voor uw huisartsenpraktijk of zorggroep verzorgen. Benieuwd naar de mogelijkheden, voor uw praktijk of regio? Neem direct contact met ons op via T: 0206000060 of via het online contactformulier.

Zorggroepen

Er zijn reeds veel zorggroepen gestart met KSYOS TeleGGZ.

eH logos 2

Benieuwd naar de TeleGGZ mogelijkheden voor uw praktijk?
Neem contact met ons op via T: 020 600 0060 of klik hier.