TeleMedicine Diensten

Door een toenemende druk op de gezondheidszorg is een nieuwe inrichting van zorgprocessen nodig. Een doeltreffende manier om meer efficiëntie te bereiken, is het gebruik van eHealth of TeleMedicine.

Wat is TeleMedicine?

TeleMedicine draait om snelle, effectieve communicatie tussen zorgverleners via internet. Zorgverleners kunnen op die manier kennis, diagnoses, behandelplannen, anamneses en foto’s uitwisselen. Zodoende leidt TeleMedicine tot snellere diagnoses, een aanzienlijke verhoging van de productie per zorgverlener en een verlaging van de kosten per patiënt.

KSYOS TeleMedisch Centrum is de zorginstelling voor medisch specialistische zorg die zich toelegt op het onderzoeken, ontwikkelen en aanbieden van deze TeleMedicine diensten. Betrouwbaar, innovatief en een goed geïnformeerde gesprekspartner. Dát kunt u van ons verwachten.

Voordelen TeleMedicine

  • De patiënt krijgt binnen twee werkdagen een advies over de diagnose en behandeling en hoeft in de meeste gevallen niet meer naar een specialist;
  • De huisarts houdt de regie over het zorgproces en leert meer over specialistische zorg. Huisartsen ervaren een aanzienlijk leereffect en toenemend werkplezier;
  • De specialist boekt tijdswinst en kan daardoor meer patiënten met complexe aandoeningen behandelen (hogere productiviteit). Dat betekent ook meer plezier in het werk.

Welke TeleMedicine diensten zijn mogelijk?

KSYOS biedt de volgende TeleMedicine diensten aan:

Daarnaast ontwikkelt KSYOS continu nieuwe TeleMedicine diensten.

Waarom kiezen voor KSYOS TeleMedicine diensten?

  • Compleet – KSYOS biedt een breed palet aan diensten aan, zoals TeleCardiologie, TeleHolter, TeleDermatologieTeleOogheelkundeTelePulmonologie en TeleWond Monitoring;
  • Makkelijk – De systemen zijn uiterst gebruiksvriendelijk. KSYOS verzorgt alles voor u van A tot Z, inclusief installatie op uw praktijk, geaccrediteerde nascholingen met persoonlijke instructie, ondersteuning door onze helpdesk en koppeling met uw HIS;
  • Patiëntvriendelijk – De verschuiving naar de eerste lijn leidt tot snelle diagnoses, het wegvallen van wachttijden en lagere kosten voor de patiënt;
  • Veilig – Het gebruik van de UZI-pas en inlogcodes garandeert volledige bescherming van patiëntgegevens.

Hoe werkt TeleMedicine?

KSYOS TeleMedicine werkt heel eenvoudig. KSYOS biedt een met vier punten geaccrediteerde nascholing in de praktijk: Eén van onze medewerkers komt bij u langs op de praktijk voor de installatie en de juiste instellingen van de apparatuur. Vervolgens krijgt u persoonlijke instructies en een handleiding. U verzendt vervolgens zelfstandig 2 testconsulten en 4 TeleConsulten.

Daarnaast organiseert KSYOS regelmatig met twee punten geaccrediteerde nascholingsavonden aan. Op deze avonden kunt u kennismaken met gebruikers van TeleMedicine diensten, leren omgaan met de systemen en het op de juiste manier toepassen van de apparatuur.

Mocht u nog vragen of problemen tegenkomen bij het gebruik van KSYOS TeleMedicine diensten, kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk.

HIS koppeling: U kunt direct via KSYOS vanuit uw HIS een TeleConsult openen waarbij de relevante gegevens direct uit uw HIS worden overgenomen in het TeleConsult. Afgesloten TeleConsulten kunnen met één druk op de knop verzonden worden naar uw HIS, in de vorm van een EDIFACT bericht.

Meer informatie over KSYOS TeleMedicine diensten

Meer informatie over de verschillende TeleMedicine diensten vindt u via bovenstaand menu. Of neem contact met ons op.