7e KSYOS Studiereis TeleMedicine

van 30 oktober – 2 november 2014 op Lido di Venezia, Italië

Screen Shot 2014-01-24 at 10.08.48

 

Download hier het programma

Klik hier om u op te geven

Of bel 020- 600 00 60 voor meer informatie! 

TeleMedicine in een veranderend zorglandschap

venetie 1

De Nederlandse zorg is volop in beweging en zal in de komende tijd nog meer veranderingen doormaken. TeleMedicine zal hierin een belangrijke rol spelen. Graag nodigt KSYOS u uit voor de 7e KSYOS Studiereis TeleMedicine van 30 oktober – 2 november 2014 op Lido di Venezia, Italië, in de reeks van TeleMed 2010 te Amsterdam en de KSYOS Studiereizen in Tbilisi (2012), Taormina (2011), Capri (2009) en Tromsø/Spitsbergen (2008 en 2007). Accreditatie is aangevraagd (10 punten).

Download hier het programma.

Wij hopen u in oktober te mogen verwelkomen op Lido di Venezia!

Klik hier om u aan te melden.

KSYOS Studiereis: wetenschappelijk programma

venetie 2

Het wetenschappelijk deel van de KSYOS Studiereis bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat in op de veranderingen die de zorg in Nederland te wachten staan en de consequenties die dit heeft voor de praktijkvoering. Het tweede deel van het programma gaat in op resultaten van TeleMedicine en ontwikkelingen die op dit vlak te verwachten zijn. Tenslotte gaat deel drie in op de rol van TeleMedicine bij het herontwerp van zorg. In hoeverre draagt TeleMedicine bij aan substitutie van tweedelijn naar eerste- en nuldelijn? Hoe normaal is TeleMedicine over 10 jaar? Wie gaan er het meest van profiteren en hoe?

Klik hier voor het wetenschappelijk programma.

Kitty Laméris: Venetië door de eeuwen heen

venetie 3

Kitty Laméris is eigenares van de befaamde glaswinkel Frides Laméris in de Spiegelstraat in Amsterdam. Zij is bij het brede publiek bekend van haar optreden als expert in Avro’s “Tussen Kunst en Kitsch”. Kitty Laméris verzorgt tijdens de studiereis de lezing “Venetië in het spoor van glas”. Deze lezing is tevens leidraad voor de stadswandeling door Venetië en het bezoek aan Murano, die ook door haar van kanttekeningen voorzien zal worden. Meer informatie over het sociaal programma treft u hier.

De invloed van nieuwe regels en wetten

venetie 4

Marc Pomp is zelfstandig adviseur gezondheidseconomie. Marc Pomp gaat in twee lezingen in op de trends die de Nederlandse zorg de komende jaren zullen bepalen. Aan bod komen onder meer de omvang van het verzekerde pakket, eigen bijdragen, populatiebekostiging, aanneemsommen, integrale tarieven, kwaliteitsinformatie en pay for performance. Om de impact van deze trends te duiden, wordt uitgebreid ingegaan op lessen uit het buitenland.

Ervaringen met eerdere KSYOS Studiereizen

rsz_foto

Luc Verkouteren is huisarts in IJmuiden en sinds jaren actief gebruiker van KSYOS diensten. Hij is oud voorzitter van Huisartsen Coöperatie Zuid Kennemerland. Met als specialisme Ketenzorg. Sinds kort is Luc voorzitter van de Raad van Advies van KSYOS TeleMedisch Centrum.

Luc schrijft als volgt over de KSKSYOS Studiereis:

“KSYOS slecht op eenvoudige wijze de zorgzuilen en maakt vanuit verschillende invalshoeken de zorg laagdrempelig, kosten-effectiever en patiëntvriendelijker. Hierbinnen zijn grote stappen gemaakt. Dit heeft de samenwerking tussen huisarts en medisch specialisten vergemakkelijkt en verbeterd met als “winnaar” de patiënt. Dit is ook wat me in de studiereizen van KSYOS zo aanspreekt. Laagdrempelig met elkaar sparren over de – nieuwe – ontwikkelingen binnen de zorg. De KSYOS studiereizen zijn dan voor mij ook altijd van grote waarde geweest. De locaties die hiervoor gekozen worden, inspireren daarbij vaak om eens verder te kijken en verder te denken. Binnen deze reis weet KSYOS het leerzame te vermengen met het aangename: cultuur en innerlijke mens. Iets wat deze studiereizen een extra plus geeft. Ik hoop u dan ook te begroeten op deze mooie studiereis naar Venetië.”

KSYOS Studiereis: verblijf

venetie 5

Hotel Excelsior is een zeer karakteristiek vijfsterren deluxe hotel op het Lido van Venetië. Aan de zeezijde ligt het aan het strand. Aan de kant van de lagune ligt het hotel aan de voor Venetië kenmerkende kanalen waardoor het hotel met een korte boottocht te bereiken is vanaf het San Marco plein.

Voor meer informatie over het hotel en haar ligging klikt u hier.

6e KSYOS Studiereis: TeleDerm 2012 in Georgië: 4 – 6 oktober 2012

Van 4 – 6 oktober 2012 organiseert KSYOS haar 6e studiereis naar het World Congress on TeleDermatology in Tbilisi, Georgië. Tijdens dit tweejaarlijkse congres komen alle aspecten van TeleDermatologie aan de orde. Leonard Witkamp, directeur van KSYOS en tevens voorzitter van de International Society of TeleDermatology zal als Honorary Congress President een actieve bijdrage leveren, evenals andere Nederlandse onderzoekers. Voor meer informatie over het congres, zie TeleDerm 2012. KSYOS organiseert reis, verblijf en congresbezoek. Indien u geïnteresseerd bent in deelname, stuurt u dan een mail aan info@KSYOS.org.

Inbegrepen zijn:

Reis wo 03-10 14:50 Amsterdam wo 03-10 18:35 Kiev
wo 03-10 20:40 Kiev do 04-10 00:05 Tbilisi
zo 07-10 06:30 Tbilisi zo 07-10 08:05 Kiev
zo 07-10 09:40 Kiev zo 07-10 11:35 Amsterdam
Verblijf Sheraton Metechi Palace, Tbilisi, Georgië
Congres 4th World Congress on TeleDermatology (TeleDerm 2012)
Maaltijden ontbijt, 2 x diner
Kosten rond € 1850,-

Graag ontvang ik hierover meer informatie.