Medewerkers

KSYOS TeleMedisch Centrum is een kleine, snelgroeiende organisatie met enthousiaste en jonge mensen. We delen ervaring en ambitie in een plezierige en betrokken werkomgeving. Samen functioneren we als team, maar KSYOS erkent ook de unieke bijdrage van iedere individuele medewerker. Benieuwd naar wie wij zijn? Lees dan verder.

ksyos_0238Leonard Witkamp
Functie: Directeur
Leonard Witkamp is opgeleid tot arts aan het VUmc en heeft zich gespecialiseerd tot dermatoloog en is gepromoveerd aan het AMC te Amsterdam. Gedurende zijn jaren als praktiserend dermatoloog te Amsterdam besefte hij de noodzaak tot meer efficiëntie in de gezondheidszorg. Dit leidde ertoe dat hij in 2000 de onderzoeksorganisatie KSYOS Health Management Research oprichtte. Deze ontwikkelt TeleMedicine diensten en onderzoekt samen met de gebruikers de mate waarin deze diensten het primaire zorgproces efficiënter maken. De succesvolle ontwikkeling die hieruit voortvloeide had tot resultaat dat Leonard in 2005 de eerste virtuele zorginstelling in Nederland – KSYOS TeleMedisch Centrum – oprichtte. KSYOS werkt inmiddels met ruim 6000 huisartsen en 5000 medisch specialisten en paramedici in o.a. TeleCardiologie, TeleDermatologie, TeleOogheelkunde, TeleGGZ en TelePulmonologie.
ksyos_0560Bas van Nispen
Functie: Adjunct-directeur
Bas is afgestudeerd in de Wetenschapsdynamica aan de Universiteit van Amsterdam en heeft daarnaast een minor Informatica gevolgd aan diezelfde instelling. In januari 2005 is hij in dienst getreden bij KSYOS TeleMedisch Centrum, aanvankelijk als coördinator implementatie TeleDermatologie. In 2007 werd hij manager business en in 2010 Adjunct-directeur. Bas is verantwoordelijk voor de cont(r)acten met zorgverzekeraars en zorggroepen. Daarnaast verzorgt hij samen met Leonard Witkamp de dagelijkse leiding van KSYOS. Het is zijn passie om bij te dragen aan kwalitatief goede en betaalbare zorg. In zijn functie bij KSYOS lukt dat uitstekend.
ksyos_0136Job van der Heijden
Functie: Hoofd Research & Development
Job is sinds 2008 in dienst bij KSYOS. Zijn Master in Medische Informatiekunde heeft hij gehaald aan de Universiteit van Amsterdam, waarin hij is afgestudeerd op Tertiaire TeleDermatologie en kwam zo in aanraking met KSYOS. Na zijn afstuderen heeft hij promotie onderzoek gedaan naar TeleDermatologie, TeleDermatoscopie en Tertiaire TeleDermatologie waar hij in 2013 op is gepromoveerd. Als hoofd Research & Development werkt hij aan de ontwikkeling van het KSYOS TeleMedicine platform met een team van software ontwikkelaars en is verantwoordelijk voor het (wetenschappelijk) onderzoek naar de haalbaarheid, efficiëntie, kwaliteit en kostenbesparing van TeleMedicine diensten. Zijn achtergrond als medisch informatiekundige maakt hem uitermate geschikt voor het werkveld waarin KSYOS opereert: het combineren van zorg en ICT.
ksyos_0512Joep Hoevenaars
Functie: Projectmanager TeleDermatologie, TeleGGZ en TelePulmonologie
Joep is afgestudeerd als Master of Philosophy in Cultures of Arts, Science and Technology aan de Universiteit Maastricht. Zijn thesis betrof een studie naar de identiteit van ouderen en zorgverleners in relatie tot het wonen en werken met domotica technologie in de ouderenzorg. Zijn interesse in de interactie tussen innovatie en de zorg komt bij KSYOS helemaal tot zijn recht. Bij KSYOS begon Joep in 2008 bij de Research afdeling, om nieuwe diensten samen met zorgverleners in de praktijk te onderzoeken, waaronder pilotprojecten voor TeleOogheelkunde, TeleCardiologie en TelePulmonologie. Inmiddels is hij als projectmanager verantwoordelijk voor drie volwaardige diensten: TeleDermatologie, TeleGGZ en TelePulmonologie. Voor onderzoek, productontwikkeling, tot de volledige inrichting en implementatie van TeleDiagnostiek, TeleBegeleiden (e-mental health), TeleConsultatie en TeleVerwijzen op deze vakgebieden bent u bij hem aan het juiste adres.
ksyos_0711Jim van Zee
Functie: Manager Relatiebeheer | Projectmanager TeleFundus Screening
Sinds februari 2011 is Jim werkzaam bij KSYOS waar hij is begonnen als accountmanager. Hij heeft in 2006 de Master Bewegingswetenschappen aan de VU afgerond. Gedurende deze opleiding heeft Jim zich gespecialiseerd in sportpsychologie. Bij KSYOS heeft hij een uitdaging gevonden waarin hij zijn medisch wetenschappelijke achtergrond kan toepassen en bij kan dragen aan een optimalisatie van de gezondheidszorg. Als Manager Relatiebeheer is Jim verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van het team van accountmanagers bij KSYOS. Als Projectmanager TeleFundus Screening is Jim verantwoordelijk voor de inrichting en begeleiding van de periodieke netvliescontrole van diabetespatiënten voor zorgroepen, MDC’s of ziekenhuislaboratoria.
HanneHanne Veraart
Functie: HR manager
Hanne werkt sinds de zomer van 2017 bij KSYOS. Na een master Internationaal en Europees recht aan de Universiteit van Amsterdam begon ze haar carrière in de HR bij een internationaal strategieconsultancy kantoor. Sindsdien heeft ze verschillende rollen vervuld en die ervaring kan ze bij KSYOS combineren in haar werk als HR manager. Hanne vindt het een uitdaging en bijzondere taak om ‘ zorg’ te dragen dat KSYOS voor iedereen een goede, fijne en gezonde werkplek is. Zo kan het hele KSYOS team op een innovatieve manier iedere dag de zorg weer een beetje beter blijven maken.

Accountmanagers somatiek

ksyos_0630Jelle Keuper
Functie: Accountmanager TeleCardiologie en UK
Jelle is in 2008 begonnen met de Bachelor Algemene Gezondheidswetenschappen in Amsterdam. Tijdens deze bachelor is hij een jaar Penningmeester geweest bij de studievereniging Salus. Hier werd hem duidelijk dat zijn interesse uitging naar Beleid en Marketing in de gezondheidszorg. Daartoe is Jelle in 2011 begonnen met de Master Health Economics, Policy and Law in Rotterdam. Hij heeft zijn afstudeerthesis bij KSYOS verricht over de kosteneffectiviteit van TeleOogheelkunde in vergelijking met de conventionele Oogheelkunde. Na het behalen van zijn Master heeft Jelle een half jaar door Zuid-Amerika gereisd en is hij vervolgens in september teruggekomen bij KSYOS in de functie van accountmanager. Deze functie bij KSYOS biedt Jelle een mooie combinatie tussen Beleid en Marketing in de gezondheidszorg en daarnaast bevallen hem de sociale en interactieve werksfeer bij KSYOS erg goed.
WandaWanda Mangkudidjaja
Functie: Accountmanager
Wanda is sinds februari 2015 werkzaam bij KSYOS. Hiervoor heeft zij analytische chemie gestudeerd met als specialisatie drug development. Na deze studie heeft zij vakken gevolgd van de master Health Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij kwam toen in aanraking met de huidige problemen in de zorg en vond het een uitdaging om de zorg kwalitatief te verbeteren. Zij is er van overtuigd dat inzet van KSYOS TeleMedicine diensten de perfecte manier is om dit ideaal te realiseren en hoopt op deze manier ook zo haar steentje bij te dragen aan de zorg.
IMG_2683Aaron Bakker
Functie: Accountmanager TeleDermatologie & TeleDermatoscopie
In 2012 rondde Aaron zijn masterspecialisatie taalleer-en taalontwikkelingsstoornissen af binnen de studie Toegepaste Taalwetenschappen aan de VU in Amsterdam. In zijn afstudeertraject ontdekte hij zijn affiniteit met de zorg, waarna hij korte tijd als klinisch linguïst heeft gewerkt in afasie-diagnostiek na niet-aangeboren hersenletsel bij een revalidatiecentrum. Hij heeft bij KSYOS als accountmanager een manier gevonden om te werken aan een hogere efficiëntie en betaalbare gezondheidszorg in Nederland, met behoud van kwaliteit.
Diepak 3Diepak Ramdjielal
Functie: Accountmanager somatiek
Diepak heeft geneeskunde gestudeerd aan het Erasmus MC te Rotterdam, waar hij zowel de Bachelor als de Master heeft gedaan. Gedurende zijn studie heeft hij 2 jaar gewerkt als mri-laborant voor Annatommie MC in de Orthopedie en een jaar als medisch student voor het Erasmus MC op de afdeling Cardiologie. Hierna heeft hij 4 jaar op de afdeling Vaat- en Transplantatiechirurgie gewerkt als werkstudent verpleegkunde. Vanwege het innovatieve karakter van KSYOS heeft hij vervolgens de overstap gemaakt vanuit de reguliere zorg naar de Telemedicine. 
IMG_2686Esther Welman-Taling
Functie: Accountmanager somatiek
Na 1,5 jaar als medewerkster binnendienst bij KSYOS te hebben gewerkt is Esther sinds 1 februari 2017 werkzaam als accountmanager somatiek. Esther heeft in 2013 haar Bachelor of Health behaald als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Haar affiniteit met de zorg bracht haar tijdens de minor Global health ook naar het buitenland. Ze heeft drie maanden in Malawi gewerkt in o.a. het ziekenhuis en medical clinics om de zorg rond malaria in kaart te brengen en een malaria preventieprogramma op te stellen. In 2014 is zij haar eigen praktijk gestart voor oefentherapie Mensendieck. Nu wil zij zich graag meer bezig houden met de innovatie binnen de zorg en daar biedt KSYOS een goed platform aan. Ze ziet bij KSYOS nieuwe uitdagingen om zichzelf te blijven ontwikkelen.
ManoukManouk Annema-Colijn
Functie: Accountmanager somatiek
Na het behalen van de bachelor Biomedische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, wilde Manouk graag haar interesse in de medische wetenschap combineren met haar werkervaring en opgedane kennis in de dienstensector. Na veel geleerd te hebben in deze branche als onder andere salesmedewerker, recruiter en accountmanager, zocht zij een nieuwe uitdaging die meer aansloot bij haar studie. Sinds april 2017 is Manouk werkzaam als accountmanager somatiek bij KSYOS. Zij ziet hier veel mogelijkheden om haar kwaliteiten te benutten en op een leerzame en inspirerende manier haar steentje bij te dragen aan het optimaliseren van de zorg.
LisanneLisanne Reijnders
Functie: Accountmanager somatiek
Lisanne heeft in Wageningen de bachelor Voeding en Gezondheid en de master Nutrition and Health afgerond. Hierna heeft ze als Junior Kwaliteitsmanager gewerkt in de levensmiddelenindustrie. Aangezien ze altijd geïnteresseerd is geweest in de gezondheidszorg en hier graag iets mee wilde doen is ze sinds juli 2017 begonnen als Accountmanager Somatiek. Wat haar aanspreekt aan deze functie is dat ze een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de gezondheidszorg met behulp van nieuwe technologieën. Ze vindt het een uitdaging om wetenschap en communicatie te combineren, wat zeer goed mogelijk is bij KSYOS.
AlirezaAlireza Bayat
Functie: Accountmanager somatiek
Alireza is in 2017 afgestudeerd als arts aan het Radboudumc. In zijn laatste jaar heeft hij zich geheel bezig gehouden met het specialisme Radiologie. Gedurende zijn coschappen merkte hij dat veel zorgprocessen efficiënter ingericht konden worden. Hierdoor ontwikkelde hij interesse in de innovatieve technologie en digitalisering binnen de gezondheidszorg. Hij omarmt technologie en durft verder te kijken. Hij is van mening dat technologie kan zorgen voor een hogere doelmatigheid en kwaliteit, verminderde zorgkosten en werkdruk waarbij er (nog) meer aandacht komt voor het menselijk contact. Dit is geheel in lijn met de visie van KSYOS. Om dag in dag uit met innovatieve technologie bezig te zijn, heeft hij ervoor gekozen om af te wijken van de reguliere carrièrepaden.

Accountmanagers TeleGGZ

ksyos_0700Arnoud Borst
Functie: Accountmanager TeleGGZ
In 2006 begon Arnoud aan een Bachelor in de Bio-Farmaceutische wetenschappen in Leiden en eind 2012 studeerde hij af met een Master in Beleid, communicatie en organisatie te Amsterdam. Voor zijn afstudeerthesis schreef hij een adviesrapport voor een internationale organisatie op het gebied van werknemersmotivatie en organisatiecultuur. Na een kleine negen maanden doorgebracht te hebben in Latijns Amerika is Arnoud in november 2013 begonnen bij KSYOS. De perfecte combinatie tussen zijn Bachelor en Master heeft hij hier gevonden als accountmanager. Hij combineert hier zijn passie voor de medische sector met het op een sociale en interactieve manier verbeteren van de zorg.
ThomasThomas Wolff
Functie: Accountmanager TeleGGZ
Thomas heeft communicatie gestudeerd in Utrecht en is daar in 2012 afgestudeerd op overheids- en publieke communicatie. Na 3 jaar als accountmanager gewerkt te hebben bij twee bedrijven in de telecom en de energiesector is hij begin 2015 bij KSYOS aan de slag gegaan. Bij KSYOS richt hij zich als accountmanager met name op TeleGGZ. Hij wil hierin een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg aan patiënten, het efficiënter en voordeliger maken van zorg en het verlichten van het werk van de zorgverleners.
Foto PimPim Kerstens
Functie: Accountmanager TeleGGZ
Sinds 1 april 2015 is Pim werkzaam bij KSYOS als accountmanager TeleGGZ. Pim heeft in 2013 de Bachelor Marketing en Sales aan het Leeuwenborgh te Maastricht afgerond. Na zes maanden doorgebracht te hebben in Zuid Afrika is Pim in maart 2014 begonnen als vestigingsmanager bij Stichting Sportbedrijf Amstelveen. Momenteel richt Pim zich volledig op de geestelijke gezondheidszorg en wil zich daar graag verder in ontwikkelen.
Robbert Vrugteveen
Functie: Accountmanager TeleGGZ
Robbert heeft de Bachelor Sportmanagement & Sportgezondheid gevolgd aan de Hanzehogeschool te Groningen en is in 2010 afgestudeerd als Sportgezondheidsprofessional. Na 4 jaar diverse commerciële functies te hebben bekleedt als Accountmanager bij bedrijven in de publieke en de gezondheidszorgsector, is hij in september 2015 gestart bij KSYOS.
Zijn grote passie voor sport en gezondheid is gedurende zijn vorige functies altijd blijven bestaan en KSYOS sluit daarom perfect aan om deze passie verder uit te breiden. Met zijn rijke kennis en ervaring op diverse gebieden is hij overtuigd van de meerwaarde, innovatie en visie van KSYOS voor de gezondheidszorg. Hij wil hierin een grote bijdrage leveren om deze componenten nog verder te verspreiden binnen Nederland en (hopelijk) op termijn het buitenland.
IMG_2685Jery Hsu
Functie: Accountmanager TeleGGZ
Jery is sinds augustus 2015 als accountmanager werkzaam bij KSYOS TeleMedisch Centrum. In 2007 behaalde zij haar master Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Tegelijkertijd studeerde zij Psychologie aan de Universiteit Twente. Na deze studies heeft zij drie jaar gewerkt bij een voedingsmiddelenconcern met focus op gezonde voeding. Vervolgens is zij vijf jaar als salesmanager werkzaam geweest bij een leverancier van producten en diensten die hun toepassing vinden in de gezondheidszorg. Bij KSYOS vindt zij een ideale combinatie van haar interesses in media, psychologie en het menselijk welzijn. Als accountmanager TeleGGZ wil zij een positieve bijdrage leveren aan een efficiënte en betaalbare geestelijke gezondheidszorg.
Mandy van Rossum
Functie: Accountmanager TeleGGZ en POH-GGZ
Mandy heeft haar master in de psychologie behaald aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hierna is zij aan het werk gegaan als online psycholoog waarbij ze kortdurende behandeling gaf aan cliënten met angst-, stemmings- en paniekklachten. In december 2015 is Mandy begonnen bij KSYOS als accountmanager TeleGGZ. Daarnaast is zij twee dagen in de week werkzaam als POH-GGZ. In deze functie kan zij haar passie voor haar vak combineren met werken in de innovatieve zorg. Door haar goede ervaringen met eHealth is ze ervan overtuigd dat KSYOS TeleGGZ een positieve ontwikkeling is in de geestelijke gezondheidszorg. Zij ziet het als een uitdaging om de medische sector hiervoor enthousiast te maken en deel te laten nemen aan snellere en efficiëntere gezondheidszorg.
Fredie van den Bosch
Functie: Accountmanager TeleGGZ
Fredie heeft in 2015 de master ‘Gezondheidspsychologie’ afgerond aan de Universiteit van Twente in Enschede. Gedragsverandering en gezondheidsbevordering staan hierin centraal. Op de Technische Universiteit werd haar interesse voor eHealth gewekt. De kwaliteit, efficiëntie en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg verbeteren door het inzetten van nieuwe technologie, is iets wat haar erg boeit en waar zij zich graag voor inzet. Bij KSYOS is Fredie (mede) verantwoordelijk voor het implementeren van TeleGGZ in de regio. Zij verzorgt trainingen en ondersteunt zorgverleners bij de inzet van eHealth.
Maaike den Heijer
Functie: Accountmanager TeleGGZ
In 2016 is Maaike afgestudeerd aan de VU waar zij de master ‘Management, policy analysis and entrepreneurship in health and life sciences’ behaalde. Gedurende deze studie besefte ze dat de stijgende zorgkosten in Nederland in de toekomst een groot probleem kunnen gaan worden. Ze raakte daarom geïnteresseerd in de oplossingen die e-health kan bieden voor dit probleem. Haar masterscriptie wijdde ze aan de implementatie van e-health in de eerstelijns zorg en de factoren die daarvan op invloed zijn. Ze kwam tot de conclusie dat de implementatie van e-health goede begeleiding en ondersteuning nodig heeft om te kunnen slagen. Bij KSYOS vond ze de uitdaging om deze bevinding in de praktijk toe te passen en huisartsen en POH’s-GGZ zo goed mogelijk te ondersteunen met de implementatie van e-health.
Grace Nijhof
Functie: Accountmanager TeleGGZ en POH-GGZ
In 2015 heeft Grace de master Klinische Neuropsychologie met succes afgerond. Vervolgens is zij na een reis door Zuid- en Midden- Amerika begonnen bij KSYOS. Hier vervult zij de functie van Accountmanager TeleGGZ en start zij binnenkort als POH-GGZ. De combinatie van deze twee functies spreekt haar erg aan omdat ze op deze manier kan bijdragen aan de veranderende zorg en mensen kan helpen.

Medewerkers binnendienst

FloorFloor Staubach
Functie: Medewerkster binnendienst
Floor is vanaf 2013 werkzaam bij KSYOS als medewerkster binnendienst. Hiernaast studeert zij Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leiden. Floor vindt haar baan leuk vanwege het vele en diverse klantencontact en de mogelijkheid om hen te helpen.
Thyra van der Maarel
Functie: Medewerkster binnendienst
Thyra is vanaf januari 2017 werkzaam bij KSYOS op onze Service Desk. Ze heeft propedeuse BMG doorlopen en is daarna overgestapt naar de Sociale Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na het voltooien van haar studie heeft ze er bewust voor gekozen om fulltime moeder te zijn. Ze heeft brede maatschappelijke interesses en heeft in de afgelopen jaren binnen diverse functies veel ervaring opgedaan met servicegericht klantcontact. Het betaalbaar houden van de gezondheidszorg in Nederland is wat haar betreft een belangrijk onderwerp.Binnen KSYOS wordt er op enthousiaste manier gewerkt om onze gezondheidszorg via E-Health efficiënter, toegankelijker en betaalbaar te houden voor iedereen. Kortom een interessante organisatie waar Thyra door haar ervaring en maatschappelijke betrokkenheid een positieve bijdrage zal gaan leveren.
Olivia Menist
Functie: Medewerkster binnendienst
Sinds mei 2017 is Olivia werkzaam bij KSYOS en voelt ze zich erg op haar plek. Ze is na een opleiding Schoevers directie secretaresse 5 jaar werkzaam geweest bij een bank op een service gerichte afdeling en uiteindelijk doorgestroomd naar een interne functie als adviseur particulieren. Met een familie die een eigen mode bedrijf had ging het toch kriebelen om ook de mode in te gaan en kwam ze bij een bekend Retail bedrijf terecht waar ze 6,5 jaar heeft gewerkt. Naast deze baan is ze een cursus Psychologie in Praktijk gaan doen en aansluitend kindercoach. Omdat de drang om iets met mensen en zorg te doen steeds terug komt is ze toch meer gaan zoeken naar een bedrijf wat hier bij aansluit .Ze wil graag meewerken en groeien in alle verbeteringen waar KSYOS voor kan zorgen in de TeleMedische wereld en vindt de prettige werksfeer die hier heerst ook heel erg fijn.

Administratie

ksyos_0328Daniëlle van Zwieten
Functie: Administrateur
Sinds 1 februari 2013 is Daniëlle werkzaam bij KSYOS als administrateur. Daniëlle heeft in 1998 de Bachelor Commerciële Economie aan de HEAO in Den Haag afgerond. Hierna is zij 7 jaar werkzaam geweest als administrateur bij een importbedrijf in Oriëntaalse sierteelt- en decoratieartikelen. Hierna heeft zij bij de Rabobank gewerkt in diverse commerciële functies, waaronder financieel adviseur. Hierin adviseerde zij klanten over hypotheken. In 2010 is Daniëlle begonnen aan haar tweede bachelor: SPD bedrijfsadministratie. Om de praktijk en de theorie te combineren, heeft ze er bewust voor gekozen om weer als administrateur te gaan werken.
$RW806V4Susan Schröder
Functie: Administratief medewerkster
Vanaf mei 2015 is Susan werkzaam bij KSYOS. Susan heeft HEAO Commerciële Economie met succes afgerond. Zij studeerde af op het onderwerp “Veranderingen in de ouderenzorg en de gevolgen voor een verzorgingshuis in de regio Amsterdam”. Haar loopbaan beslaat diverse administratief commerciële functies. Ze heeft zowel in de welzijnssector als in commerciële omgevingen gewerkt. De kennis die zij hiermee heeft opgedaan komt haar goed van pas bij KSYOS. Daarnaast werkt Susan als vrijwilligster bij een verzorgingshuis op de revalidatie- en gesloten afdeling. Hiermee combineert zij twee interesses: cijfers en mensen.
Foto Esmee Tensen (2)Esmée Tensen
Functie: Promovenda en medewerkster Business Intelligence
In november 2015 is Esmée als stagiaire bij KSYOS begonnen met haar afstudeeropdracht voor de Master Medical Informatics vanuit het AMC en de Universiteit van Amsterdam. In dit afstudeeronderzoek heeft zij een review over TeleDermatologie geschreven en is zij begonnen met het valideren van een vragenlijst om de kwaliteit van TeleConsultatie te meten vanuit het patiëntenperspectief. Op dit moment is Esmée medewerker Business Intelligence en doet zij promotie onderzoek bij KSYOS en het AMC.